Δημοτικό διαμέρισμα Τυχερού - Δήμος Σουφλίου

Το Τυχερό είναι κωμόπολη του Νομού Έβρου. Βρίσκεται 48 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αλεξανδρούπολης και 4 χιλιόμετρα δυτικά του ποταμού Έβρου. Το 1987 με την εθελούσια συνένωση των κοινοτήτων Τυχερού και Φυλακτού συστάθηκε ο πρώην Δήμος Τυχερού, ο οποίος διακρίθηκε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την αναπτυξιακή πολιτική και την προοδευτικότητά του και βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 1995.

Με το Πρόγραμμα Καλλικράτης στις 1/1/2011 ο Δήμος Τυχερού καταργήθηκε και πλέον αποτελεί την Δημοτική Ενότητα Τυχερού του Δήμου Σουφλίου.

Οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία. Στις πεδινές περιοχές καλλιεργούνται σιτάρι, καλαμπόκι, ηλιοτρόπια, ζαχαρότευτλα, κηπευτικά και σπαράγγια.

Το χωριό Τυχερό

Βρίσκεται 4 χιλιόμετρα δυτικά του ποταμού Έβρου και μπροστά του απλώνεται η εύφορη πεδιάδα με τις καλλιέργειες. Οι κάτοικοί του προέρχονται στη συντριπτική τους πλειοψηφία, από δύο χωριά που βρίσκονται λίγο νοτιότερα στην απέναντι όχθη του ποταμού. Εγκαταστάθηκαν εδώ το 1922 με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Το 1953 μετονομάζεται σε Τυχερό.

Μετά το 1987, δηλαδή μετά τη συνένωση σε Δήμο με την τότε Κοινότητα Φυλακτού, ο Δήμος διέθεσε 1.000 στρέμματα δημοτικής γης για την καλλιέργεια σπαραγγιών και χώρους για την κατασκευή διαλογητηρίου – παρασκευαστηρίου. Έτσι οι κάτοικοι πέρασαν  από την παραδοσιακή γεωργία περνάμε σε μορφές οργανωμένων αγροτικών καλλιεργειών και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας από τους πρωτοποριακούς Δήμους της Ελλάδας σε θέματα αγροτικής πολιτικής και οργάνωσης.

Με τις ενέργειες αυτές δημιουργήθηκαν 60 θέσεις τρίμηνης απασχόλησης ενώ άλλα 300 άτομα απασχολούνται εποχικά στη συγκομιδή των σπαραγγιών αυξάνοντας σημαντικά τα εισοδήματα των αγροτών.

Επίσης η εγκατάσταση στρατιωτικών μονάδων έφερε σημαντικές αλλαγές στον κοινωνικό και οικονομικό τομέα.

Αλεξ/πολη – Τυχερό

1. Από Αλεξανδρούπολη ακολουθούμε την 14 Μαΐου όπου μας βγάζει επάνω σε κυκλικό κόμβο και παίρνεται την έξοδο 2 για Επαρ.Οδ. Αλεξανδρούπολης – Σαπών.
2. Στον κόμβο Αρδανίου στρίβεται δεξιά για Εγνατία Οδό A2/E90 ΤΟΥΡΚΙΑ/ΣΟΥΦΛΙ
3. Στα 30χλμ. βγαίνετε από την Έξοδο 43 και αμέσως αριστερά προς ΣΟΥΦΛΙ.
4. Σε 10χλμ θα συναντήσετε τον οικισμό Προβατώνας όπου στη διασταύρωση των φαναριών θα στρίψετε δεξιά με κατεύθυνση το Τυχερό.
5. Στα 700 μέτρα στο αριστερό σας χέρι θα συναντήσετε το Συγκρότημα Ενοικιαζόμενων Δωματίων “Lucky Village”..

Τρένο Δρομολόγια

Το σιδηροδρομικό δίκτυο του ΟΣΕ στην Βόρεια Ελλάδα είναι αρκετά αναπτυγμένο και οι μετακινήσεις είναι εύκολες και προσιτές σε κόστος. Εδώ θα μπορέσετε να βρείτε όλα τα δρομολόγια που καλύπτει ο ΟΣΕ σε όλη την Ελλάδα. Η πιο κοντινή στάση στο συγκρότημα Καδόγλου είναι του Σταθμού Τυχερού και απέχει 3.4 χιλιόμετρα από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.

ΤΗΛ.:
2554042206, 6936862422
FAX:
2554042206

Διεύθυνση
Προβατώνας, Έβρου, Τ.Κ.68003

Email us at
info@luckyvillage.gr

background
Οι πελάτες μας παρατήρησαν...
  • Την φιλοξενία
  • Την καθαριότητα
  • Την οικονομία
  • Το καφέ - μπαρ
Κάντε την κράτηση σας